Joyce de Leeuw

SVVT > Joyce de Leeuw

Profiel

Voor- en achternaam

Joyce de Leeuw

Intro

Mijn werkterrein als beëdigd tolk/vertaalster Portugees is breed, maar ligt in de praktijk voor een groot deel binnen het domein van de politie en justitie. Juridisch vertalen doe ik ook veel voor notarissen, advocaten en bedrijven.

Als geboren en getogen Nederlandse ligt mijn Portugese achtergrond in Brazilië, een land vol met levenslustige, gastvrije en spontane mensen en een taal waar ik veel passie voor voel.
Elf jaar lang heb ik met heel veel plezier in dit land gewoond en gewerkt. Tijdens mijn verblijf en huwelijk met een Braziliaan sprak ik uitsluitend Portugees, zodat ik mijzelf ‘near native’ durf te noemen. Met name bij tolkopdrachten is het een voordeel dat Brazilianen vaak niet geloven dat ik geen Braziliaanse ben, terwijl ook mijn kennis van de cultuur van dit land meer dan eens belangrijk is gebleken.

Ook van belang is het te weten dat Portugezen veel ‘inslikken’, sneller spreken en ook andere woorden gebruiken dan Brazilianen. Hierdoor kunnen de meeste Brazilianen de Portugezen niet goed verstaan. Omdat Brazilianen veel beter articuleren en langzamer spreken, is dit andersom niet het geval.

Het Portugees van Portugal heb ik mij ruim 30 jaar geleden eigen gemaakt. Zodoende heb ik ook hier dus ruime ervaring mee, evenals het tolken en vertalen voor Kaapverdianen en Angolezen, niet alleen in Nederland maar ook in de diverse landen zelf, waar ik vaak heb getolkt voor zowel de gerechtelijke politie en justitie als voor bedrijven.

Telefoonnummer

+31654748162

Telefoonnummer (privé)

+31654748162

Website

http://www.passievoorportugees.nl

Talencombinatie

Soort tolk

Gerechts-

Moedertaal

Nederlands

1. Vertaalt uit

Nederlands

1. Vertaalt naar

Portugees

2. Vertaalt uit

Portugees

2. Vertaalt naar

Nederlands

3. Vertaalt uit

Engels

3. Vertaalt naar

Nederlands

4. Vertaalt uit

Engels

4. Vertaalt naar

Portugees

1. Tolkt uit

Nederlands

1. Tolkt in

Portugees

2. Tolkt uit

Portugees

2. Tolkt in

Nederlands

Beëdigd voor (1)

Nederlands

Beëdigd voor (2)

Portugees

Beroep

Tolk en vertaler

Specialisaties

1.

juridisch algemeen

2.

strafrecht

3.

tolken en vertalen notarissen

4.

taptolken

5.

landbouw